.
Positieflijst voor gezelschapsdieren > LDN Moderator
.
.
Ieder van uit zich zelf voor het geheel : Linkedin Dierenwelzijn Nederland, 50 groepen, 85.000 groepsleden.
.
.
Linkedin Dierenwelzijn & Dierenbescherming   ·   Linkedin DierenPolitie   ·   Linkedin Animal Welfare Europe   ·   Linkedin World Animal Protection NL   ·   Linkedin Animal Activists International   ·   Linkedin Petitions & Causes   ·   Linkedin Animal Rights World Wide   ·   Linkedin Say NO to animal cruelty !   ·   Linkedin Burgerinitiatieven & Petities   ·   LDN ICT Informatie Communicatie & Techniek   ·   Linkedin Sea Shepherd International   ·   Linkedin AAP   ·   Linkedin Jane Goodall Instituut NL   ·   Linkedin Eyes on Animals   ·   Linkedin CAS International   ·   Linkedin IFAW NL   ·   Linkedin SPOTS bescherming bedreigde katachtigen   ·   Linkedin Paard   ·   Linkedin Vrienden van de Olifant   ·   Linkedin Dierenwelzijnsweb   ·   Linkedin DierenLot   ·   Linkedin Sea Shepherd NL   ·   Linkedin Compassion in World Farming NL   ·   Linkedin ProefdierVrij   ·   Linkedin Sophia-Vereeniging   ·   Linkedin DierenAmbulance   ·   Linkedin Bont voor Dieren   ·   Linkedin Lenie 't Hart Zeehondenfonds   ·   Linkedin Vegetariersbond   ·   Linkedin Vee Industrie   ·   Linkedin SAFP Stray Animal Foundation Platform   ·   Linkedin AMCF Animal Medical Care Foundation   ·   Linkedin ISAT - International Stray Animal Team   ·   Linkedin DOG International   ·   Linkedin Hond   ·   Linkedin CAT International   ·   Linkedin Kat   ·   Linkedin Nederland Zwerfkatarm 2025   ·   Linkedin PiepVandaag.nl   ·   Linked NFDO Nederlandse Federatie Dierenopvang Organisaties   ·   Linkedin Faunabescherming   ·   Linkedin Wilde Dieren de Tent Uit   ·   Linkedin Stichting Melief   ·   Linkedin Dutch Cell Dogs   ·   Linkedin Inbeslaggenomen Honden   ·   Linkedin Vissenbescherming   ·   Linkedin Waarborgfonds Quidem Carus   ·   Linkedin Dier, Natuur & Milieu   ·   LDN Moderator   ·   LDN Bestuur
.
.
Modereren = tegelijkertijd partijdig en objectief zijn

Vanuit LDN - Linked Dierenwelzijn Nederland - runnen we 36 groepen. De meeste moderatoren runnen meerdere groepen tegelijkertijd. Als moderator van een groep sta je 100% achter de moederorganisatie en de doelstelling van die groep en gaat daar fanatiek voor. Maar verlies het grotere geheel niet uit het oog, de LDN missie is het breed en neutraal overbrengen van de dierenwelzijnbeginselen op LinkedIn.

Modereren = actief bijsturen

De belangrijkste taak van de moderator is het bijsturen of afzwakken van de te hete discussies. Een discussie dient te worden gevoerd op basis van argumenten. Elkaar uitmaken voor "rotte vis" wordt binnen LDN niet getolereerd.

Modereren = actief aanmoedigen

Nieuwe discussies en nieuws worden spontaan door leden geplaatst maar niet altijd even regelmatig. Als er een dip zit in het aanbod kijkt de moderator rond op Internet en plaats even iets zodat leden niet de groep verlaten "omdat er niets gebeurt". Het reageren op andere berichten en zo de discussie aanzwengelen levert een levendige groep op. De opbouw van de discussie onderwerpen en de groep moet er "natuurlijk " uit zien : niemand mag overheersen en liefst zoveel mogelijk mensen moeten aan het woord komen en zijn.

Modereren = actief verleiden

De moderator heeft op zijn minst grote affiniteit met het onderwerp en liefst een band met de moederorganisatie. Hij heeft een brede kennis over het groepsonderwerp en zijn eigen netwerk binnen de doelgroep. Een moderator heeft aansluiting bij diverse gelijksoortige dierenwelzijngroepen buiten ons netwerk en gaat daar "op jacht" naar potentiële leden en nodigt die uit voor zowel zijn persoonlijke netwerk als voor de LDN groepen.
.
Modereren = NIET het toelaten van nieuwe leden tot de groep

Dagelijks melden zich nieuwe leden aan. Deze mogen niet langer moeten wachten dan 24 uur. De intake-moderator stuurt een welkomstberichtje, laat ze toe tot de groep en maakt ze wegwijs daarin. Nieuwe leden worden centraal verwerkt in de database. De aangesloten moederorganisaties ontvangen daarvan elk kwartaal een overzicht inclusief mailadressen om deze te importeren in hun mailingbestand.

Modereren = NIET het beëindigen van een groepslidmaatschap

LDN is een open netwerk van 36 LinkedIn groep. Wij laten in principieel iedereen toe. Daarmee halen we soms ook ongewenste LinkedIn'ers binnen die misbruik maken van onze gastvrijheid. Indien er zich ongewenste zaken voor doen dit melden door een INAPPRORIATE VLAG te zetten. Niet zelf actie ondernemen : het heeft ook geen zin want er is een goede kans dat de betrokken persoon ook in één van de ander groepen actief is : als Aldert, David en Donald besluiten tot een ban dan wordt de persoon verwijderd in alle LDN groepen

Modereren = NIET het deleten van berichten / discussies

Welk onderwerp wel of net niet welkom is in een groep is een kwestie van gezond verstand. Hoe om te gaan met commercieel getinte bijdragen is moeilijker. meestal worden deze doorgezet naar de Promotions tab. Haatdragende, opruiende, kwetsende of vervelende berichten zijn nog erger want wat de één als normaal beschouwd gaat voor de ander te ver. Het is de taak van de moderator om het balletje in het midden te houden en de scherpe kantjes van een discussie er af te slijpen. Niet te dominant zijn want dan is er geen discussie maar ook niet te slap. Het verwijderen van een discussie of een reactie altijd in overleg. Ervaring leert dat het verwijderen vaak aanleiding kan zijn tot meer vervelende reacties of mailwisselingen. Nooit op eigen houtje deleten dus.

Modereren = NIET het aanpassen van de groepsinformatie

Een moderator heeft technisch de middelen om de groepsnaam, het logo en de omschrijving te veranderen. Niet doen want LinkedIn accepteert dit slechts 5 maal. Daarna wordt de groepsinfo bevroren en kunnen wij daar niets meer in wijzigen. Daarnaast hebben wijzigingen in de settings binnen Linkedin soms onverwachte gevolgen op ander plaatsen. Niet doen dus !
.
.
LDN Moderator